Handhaving inschrijving UBO register

Handhaving inschrijving UBO register

Minister Kaag van Financiën kondigde onlangs aan dat de Belastingdienst gaat beginnen met handhaving bij bedrijven en instellingen die nog niet hebben voldaan aan de registratieplicht in het UBO-register. Het Bureau Economische Handhaving (BEH) laat weten wat er verwacht kan worden.

Lees meer

BTW en de vakantiewoning

Zakelijk en privégebruik Bij de aankoop van een recreatiewoning tot en met 2010 kon u in de meeste gevallen de voorbelasting volledig aftrekken. De recreatiewoning werd in dat geval volledig tot uw ondernemingsvermogen (voor de btw) gerekend. Als eigenaar was u btw...

Lees meer
Per 1 juli 2021 One Stop Shop (btw) in de Europese Unie

Per 1 juli 2021 One Stop Shop (btw) in de Europese Unie

Per 1 juli 2021 zijn verkopen aan consumenten in de EU belast in het land waar de goederen naartoe worden verzonden. Ondernemers moeten buitenlandse EU btw in rekening brengen aan de consumenten en afdragen aan de buitenlandse belastingdienst. Met OSS kan de verschuldigde buitenlandse btw via één aangifte in één lidstaat worden aangegeven. Ook zijn er regelingen getroffen voor de invoer en verkoop van kleine zendingen en voor diensten aan particulieren.

Lees meer