BTW en de vakantiewoning

Zakelijk en privégebruik Bij de aankoop van een recreatiewoning tot en met 2010 kon u in de meeste gevallen de voorbelasting volledig aftrekken. De recreatiewoning werd in dat geval volledig tot uw ondernemingsvermogen (voor de btw) gerekend. Als eigenaar was u btw...

Lees meer
Per 1 juli 2021 One Stop Shop (btw) in de Europese Unie

Per 1 juli 2021 One Stop Shop (btw) in de Europese Unie

Per 1 juli 2021 zijn verkopen aan consumenten in de EU belast in het land waar de goederen naartoe worden verzonden. Ondernemers moeten buitenlandse EU btw in rekening brengen aan de consumenten en afdragen aan de buitenlandse belastingdienst. Met OSS kan de verschuldigde buitenlandse btw via één aangifte in één lidstaat worden aangegeven. Ook zijn er regelingen getroffen voor de invoer en verkoop van kleine zendingen en voor diensten aan particulieren.

Lees meer
Nieuwe Corona regelingen aangekondigd

Nieuwe Corona regelingen aangekondigd

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vult de financiële ondersteuning voor ondernemers vanwege het coronavirus verder aan én vereenvoudigt de voorwaarden van regelingen. Daardoor worden tienduizenden extra ondernemers geholpen. De criteria voor de regelingen Borgstelling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB) en Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) zijn versoepeld. Ook maakt staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) vandaag bekend het subsidieplafond van de zogenoemde SEED Capital-regeling voor 2020 bijna anderhalf keer zo groot te maken.

Lees meer