eric_wiebesStaatssecretaris Eric Wiebes van Financiën stelt per 17 oktober een meldpunt open waarbij ‘onvoorziene en ongewenste arbeidsmarkteffecten als gevolg van de Wet DBA’ gemeld kunnen worden. Dat schrijft hij in een brief naar de Tweede Kamer. Dit meldpunt komt in de vorm van een digitaal formulier.

Inzicht

Het idee van zo’n meldpunt komt van Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA). Hij had daar naar gevraagd tijdens een ordedebat. De staatssecretaris stemt daar nu mee in. In de week van 17 oktober gaat het meldpunt, via een online formulier, open op de website van de Belastingdienst. De staatssecretaris hoopt hiermee inzicht te krijgen op de onvoorziene en ongewenste arbeidsmarkteffecten als gevolg van de wet DBA. ‘Op basis van de meldingen worden eventuele knelpunten geïnventariseerd die in de tweede implementatiefase tot 1 mei 2017 kunnen worden aangepakt’, zo schrijft Wiebes.

Fraude voorkomen

Er is gekozen voor een digitaal formulier zodat de echtheid van de meldingen worden gewaarborgd en fraude wordt voorkomen, zo zegt de bewindsman. Het digitale formulier biedt ook de mogelijkheid om gerichte informatie op te vragen, wat nodig is om de situatie te analyseren.

bron: elsevier nextens